Bilservice och reparation i Arvika

Vi reparerar och servar din bil

Vi diagnostiserar, felsöker, reparerar, servar och avhjälper problem gällande på de flesta förekommande bilmärken och modeller. Både bensin- såväl som dieselmotorer.

Allt med hjälp av den senaste tekniken i samspel med välutbildad och erfaren personal.

Kontakta oss

Boka tid

Vill du lämna in bilen på service, reparation eller annat, då är du välkommen att boka en tid hos oss via länken nedan.

Boka tid

MECA bilverkstad

LE Däck & Motor är en MECA-ansluten bilverkstad som erbjuder bilservice och reparationer av högsta kvalitet.

Våra tjänster

Reparation

Är det en reservdel som har blivit defekt, en led som har börjat glappa eller är det läckage i avgassystemet? Vänta inte med att lämna in bilen, då det kan bli värre. Vi byter ut trasiga och slitna delar så att bilen presterar fullt ut igen.

Service

För att din bil ska må bra och bibehålla sin livslängd är det viktigt med den årliga servicen som måste utföras. Vi utför service enligt tillverkarens föreskrifter och lämnar såklart en MECA-stämpel på serviceboken. Vi använder delar som motsvarar originalkvalitet.

Felsökning

Är det ett elfel i bilen eller något annat problem som inte är så tydligt? Vi har den senaste utrustningen och erfarna tekniker som utför professionell felsökning så att du är informerad och kan fatta ett välgrundat beslut om nästa steg därefter.

Hyrbil & lånebil

Bara för att din bil är på reparation ska du inte behöva drabbas logistiskt av det. Lämna bilen hos oss och åk iväg direkt med en av våra lånebilar. För de fallen bilen vistas i verkstaden under flera dagar kan vi eventuellt ordna med hyrbil.

Service av automat-växellådor

Pris från 3695:- Inkl. spolning/sköljning, olja, tillsatser o filter (vid behov). 
En liten film om växellådsspolning (klicka här)

Vanlig bilservice

1 års assistansservice ingår alltid, när du servar bilen hos oss*

Vi använder delar av originalkvalitet

Många tror fortfarande att man måste använda en av biltillverkaren auktoriserad verkstad för att garantin ska gälla. Men så är det inte. Sedan 2002 finns det EU-regler som ger dig som bilägare rätt att serva bilen var du vill. MECA-verkstäderna har kunskaperna och rätten att genomföra precis samma service eller reparation som biltillverkarens auktoriserade verkstad – även under din bils garantitid. MECA-verkstadens stämpel i serviceboken är lika mycket värd som den märkesauktoriserades. Det är en självklarhet att vi använder oss av originaldelar eller reservdelar som håller minst lika hög kvalitet som originaldelar. Och i regel kommer våra reservdelar och biltillverkarens reservdelar från samma leverantör.

Bilägande ska vara enkelt

Brukar du också sucka när det är dags för service? ”Hur ska jag komma ihåg att boka tid, när ska jag hinna lämna in bilen och var ligger verkstaden nu igen?” Tänker du direkt på kostnaden när en reparation blir nödvändig – och hur den kostnaden kommer påverka månadens ekonomi? Och funderar du också på vad som skulle hända om du fick punktering på en ödslig väg mitt i natten? Lugn – vi hjälper dig! Vi på MECA vet att det inte bara är roligt att äga en bil, även om man skulle önska att det vore så. Därför har vi utvecklat en rad tilläggstjänster som ska göra bilägande, service och reparationer så smidigt som möjligt.

Frågor & svar om service & reparation

Här nedan listar vi de vanligaste frågorna vi får. 
Hör gärna av dig ifall du har andra frågor.